Takken snipperen

Bij Velthuizen Groen en Graafwerk zijn we toegewijd aan duurzaamheid en efficiëntie in al onze diensten. Een belangrijk aspect van ons groenonderhoud is het versnipperen van takken met behulp van een moderne snippercombinatie.
Deze compacte en meegestuurde snippercombinatie bereikt eenvoudig alle plekken. Door het lichte gewicht van de machine wordt schade aan het terrein tot een minimum beperkt. De versnipperaar kan tot 30 cm dik hout versnipperen. Het restmateriaal wordt opgevangen in de bak en kan meegenomen worden.
We zorgen ervoor dat de takken op een efficiënte en duurzame manier worden versnipperd tot een nuttig vervolg product.

Tak-en tophout verwerken

Takken versnipperen is een proces waarbij tak- en tophout wordt verwerkt tot hoogwaardige biomassa en/ of pallets. Met behulp van onze krachtige snippercombinatie worden de takken versneld vermalen tot kleine stukjes, waardoor ze bruikbaar worden voor verschillende doeleinden., zoals tuinen, pallets, biomassa en ook gebruikt kunnen worden als bodemverbeteraar voor landbouw/veeteelt.

Voordelen van takken versnipperen

Het gebruik van onze snippercombinatie biedt verschillende voordelen:

  1. Duurzaamheid: Door het versnipperen van takken kunnen we tak- en tophout hergebruiken. Hierdoor hoeft er minder voormalig van het restproduct te worden afgevoerd naar de stortplaats. Dit draagt bij aan een duurzame werkwijze.
  2. Mulchen voor de tuin: Geproduceerde houtsnippers kunnen worden gebruikt als mulch voor tuinen. Mulchen zorgt voor een betere vochthuishouding, remt de groei van onkruid en beschermt de bodem tegen uitspoeling. Hierdoor blijft een tuin gezond en verzorgd.
  3. Energieopwekking: In sommige gevallen kunnen de houtsnippers worden gebruikt als biomassa voor energieopwekking. Zo worden de takken nuttig gebruikt als hernieuwbare energiebron.

Zijn er takken, struiken of bomen die gesnoeid of gekapt moeten worden? Ons ervaren team zorgt voor een vakkundige aanpak en verwerkt hoogwaardig snoeimateriaal tot biomassa. Deze biomassa kan worden gebruikt als mulch voor jouw tuin, wat zorgt voor een goede vochtregulatie in de grond en onkruidgroei voorkomt. Zo wordt voormalig groenafval op een duurzame manier hergebruikt.