Bestrating 

Bestrating

Misschien is het jou al helemaal duidelijk hoe je jouw terras of terrein bestraat wilt hebben. Het kan ook zijn dat je nog twijfels hebt over het materiaal, het ontwerp of over de manier hoe je het moet gaan aanpakken. 

Velthuizen Groen en Graafwerk staat voor je klaar om advies te geven en te zorgen voor een duurzaam en prachtig eindresultaat. Wij kunnen jouw gewenste bestrating aanleggen.

Er is een breed scala aan bestratingsopties, waaronder:

 • Pleinen
 • Terrassen
 • Parkeerplaatsen
 • Bedrijventerreinen
 • Hallen
 • Opritten

Hiervoor kan je bij ons terecht. Voorafgaand aan het project komen we graag vrijblijvend bij je langs. Dan kunnen wij de situatie beoordelen en daardoor een passend advies verzorgen.

Grondwerk 

Een stevige basis is cruciaal voor een geslaagde bestrating

Indien nodig voeren we grondwerk werkzaamheden uit, omdat een stevige basis onmisbaar is voor een geslaagde bestrating. Grondwerk omvat onder andere het afgraven of ophogen van de ondergrond. Parkeerplaatsen en opritten voorzien we van een puinfundering onder de bestrating. Dit helpt eventuele verzakking te voorkomen. Vervolgens wordt er straatzand gestort en glad gestreken. Daarna wordt de bestrating aangelegd.

Bestrating aanleggen

Bestraten kan zowel machinaal als handmatig worden uitgevoerd. Voor grote oppervlaktes is machinaal bestraten het doeltreffendst. Machines ontlasten personeel en het gaat een stuk sneller dan handmatig werk.
De stenen worden vanuit de fabriek geleverd. Een leg klemmachine wordt gebruikt om stenen per verband op te pakken. Hierdoor kan tot 1 vierkante meter tegelijk gelegd worden, dit is snel en effectief. Deze methode is geschikt voor bestrating met betonstenen en gebakken stenen.

Soorten bestrating

Er is de keuze uit verschillende soorten bestrating. Je kunt kiezen voor een robuuste uitstraling, een klassiek ontwerp, of zelfs een eigen ontwerp.
Vanzelfsprekend bestaat de mogelijkheid dat Velthuizen Groen en Graafwerk je bij een bestratingsontwerp adviseert. 

Onze beschikbare bestratingsopties omvatten:

 • Keramische terrastegels: Sterk en krasbestendig, perfect voor terrassen en daarnaast een zeer lange levensduur
 • Sierbestrating: Maak van je terras een blikvanger met stenen in diverse kleuren, vormen en legpatronen.
 • Gebakken bestrating: Stenen van klei, afgebakken in hoge temperatuur. De steen heeft een mooie rustieke uitstraling en is zeer sterk en kleurvast
 • Betonklinkers: De naam zegt het al, beton. De klinkers zijn gemaakt op basis van cement, zand, grind en soms kleurstoffen. Ze zijn erg stevig en worden veelal gebruikt voor de aanleg van wegen, opritten en terrassen. De klinker zal je verrassen, het zijn meer dan standaard grijze stenen. Ze zijn namelijk in verschillende uitvoeringen te verkrijgen.
 • Stapelblokken: Deze muurelementen worden veel toegepast om hoogte verschil aan te brengen in de tuin. Ook deze zijn in veel uitvoeringen beschikbaar.
 • Grind en split: Grind kan het beste toegepast worden als sierfunctie of tegen spatwater. Wil je een looppad of een oprit maken? Dan leent split zich hier het beste voor. Split of grind valt onder waterdoorlatende bestrating. Water kan namelijk makkelijk langs de kleine steentjes naar de ondergrond stromen. 
 • Opties voor halfverharding zoals padvast of gresblokken behoort tot de mogelijkheden. Hiermee is het mogelijk contrasten te creëren met authentieke oude gebakken stenen in verschillende formaten.

Als de bestrating is gelegd, wordt er met een triller voor gezorgd dat het straatwerk strak en vlak wordt opgeleverd. Het trillen zorgt voor een langere levensduur, doordat de stenen door het trillen dieper in de grond zakken en daardoor steviger liggen. Er zijn verschillende soorten trillers voor verschillende soorten stenen, tegels en klinkers.

Onze sterke punten voor bestrating aanleggen

Alle benodigde technische expertise in eigen huis.
Geavanceerde machines en gereedschappen.
Naast aanleg bieden we advies we bij het volledige traject van A tot Z.
We zijn bedreven in het leggen van alle soorten bestratingen.

Meer weten over Onze Mogelijkheden?

Wil je meer weten of vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op.

Een goede bestrating geeft een bedrijfspand of woning extra uitstraling. Velthuizen Groen en Graafwerk heeft oog voor ieder detail en zorgt voor een perfecte afwerking.

Er is de beschikking over moderne graafmachines, uitstekend gereedschap en de juiste technische kennis. Hierdoor kunnen de nodige graafwerkzaamheden en bestrating werkzaamheden zelf uitgevoerd worden en kan elke parkeerplaats, oprit, tuinpad of terras bestrating aangelegd worden naar eigen wens.