Zaag-, Maai- en Snoeiwerk

Zaag-, Maai- en Snoeiwerk – Boomonderhoud & Boomverzorging

Het kan om verschillende redenen nodig zijn om bomen te kappen, snoeien of rooien. Dit kan te maken hebben met boomveiligheid, ziektes, schade aan bomen of het creëren van ruimte voor andere bomen in de omgeving. Boomonderhoud en boomverzorging is een belangrijk onderdeel van ons werk. Velthuizen Groen en Graafwerk biedt naast expertise in grondwerk en rioleringsoplossingen ook professionele diensten op het gebied van zaag-, maai- en snoeiwerk. 

Zaagtechnieken – Vakkundig en Veilig

Bij het snoeien of verwijderen van bomen maken we gebruik van diverse veilige zaagtechnieken. Hierdoor kunnen we elke boom op elke locatie op een vakkundige en gerichte manier snoeien of verwijderen, waarbij veiligheid voorop staat. 

Uitdunnen van singels – Bevordering van biodiversiteit

Een goed uitgedunde singel bevordert een gezonde begroeiing en draagt bij aan de biodiversiteit in jouw omgeving. Om de vitaliteit van een singel te verbeteren, passen wij selectieve dunning toe, bijvoorbeeld om de stabiliteit van heesters zoals meidoorn, hazelaar en veldesdoorn te bevoordelen. We geven bloemrijke heesters meer ruimte dan soorten die minder bloemrijk zijn, om de biodiversiteit te bevoordelen.

Terugzetten hagen

Het onderhouden van hagen is een belangrijk aspect van tuinieren en landschapsbeheer. Na verloop van tijd kunnen hagen te groot en te breed worden, wat verschillende problemen met zich mee kan brengen. Terugzetten of snoeien van hagen biedt diverse voordelen:

  1. Behoud van vorm: Het terugzetten van hagen helpt bij het behouden van hun gewenste vorm en afmetingen, waardoor ze er netjes en goed onderhouden uitzien.
  2. Voorkomen van overwoekering: Overwoekerende hagen kunnen andere planten, structuren of paden verdringen, waardoor de ruimte onbruikbaar wordt. Terugzetten helpt om deze overwoekering te voorkomen.
  3. Beheer van de ruimte: Door hagen regelmatig terug te zetten, kun je de beschikbare ruimte in je tuin effectiever beheren en ervoor zorgen dat alle planten voldoende licht en ruimte krijgen om te groeien.
  4. Verbetering van de uitstraling: Het verjongen van hagen geeft je tuin of landschap een frisse uitstraling. 
  5. Bevordering van de gezondheid: Het verwijderen van dode of zieke takken tijdens het snoeien bevordert de gezondheid van de haag en voorkomt verdere verspreiding van ziekten.

Het snoeien van hagen is essentieel en het is belangrijk om dit op de juiste manier te doen om schade te voorkomen. Als je teveel takken verwijderd, kan de groei en vitaliteit van de haag verminderen, dit kan een haag verzwakken en deze vatbaarder maken voor ziekten en plagen. Bovendien kan verkeerd snoeien resulteren in een ongewenste vorm van de haag.

Wilgen knotten – Machinaal en vakkundig

Het knotten van wilgen is essentieel voor het behoud van de vitaliteit en vorm van de bomen. Velthuizen Groen en Graafwerk doet dit machinaal. Deze machinale knipmethode zorgt ervoor dat wilgen vakkundig worden geknot en wilgenuitlopers worden verwijderd. Hierdoor blijven wilgen in topconditie en behouden ze hun karakteristieke vorm. Doordat we vakkundig en met zorg knotten, beperken we ook schade aan bijvoorbeeld afrastering.

Denk eens aan de oude, karakteristieke holle wilgen. Deze prachtige veteranen hebben speciale zorg nodig om hun vitaliteit en conditie optimaal te behouden. Wilgen bieden een natuurlijke habitat voor vogels en insecten. Als ze niet regelmatig worden gesnoeid, kunnen ze door hun eigen gewicht scheuren, splijten of worden aangetast door watermerkziekte.

Klepelen

Om de grond begaanbaar te maken voor verdere bewerking klepelen we hoog gras, struiken, takken en andere ruige begroeiing. Het klepelen gebeurt door middel van een klepelmachine met roterende klepels. Bij klepelen wordt de vegetatie niet afgesneden maar afgeslagen en gekneusd. Het maaisel dat blijft liggen na het klepelen, wordt opgenomen in de grond, dit versnelt het verteringsproces en is daarnaast voeding voor de bodem. Indien gewenst kunnen we het maaisel ook afvoeren.

Wil je meer informatie of een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op. .Onze ervaren vakmensen staan klaar om jou te helpen met alle aspecten van groenonderhoud in de regio Achterhoek (rondom Doetinchem, Zelhem, Arnhem) en rondom de Veluwe.

Wat kan Velthuizen Groen en Graafwerk voor jou betekenen?

Bomen kappen, snoeien of rooien
Machinaal knotten van wilgen om vitaliteit te behouden
Hergebruik van tak- en tophout en snoeiresten
Machinaal knippen van heggen en singels
Gebruik van diverse zaagtechnieken voor optimaal resultaat
Veilige snoei of verwijdering van bomen op elke locatie
Selectieve dunning van singels voor een gebalanceerd ecosysteem en stabiliteit
Versnipperen door middel van onze snippercombinatie

Meer weten over Onze Mogelijkheden?

Wil je meer weten of vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op.

Bij Velthuizen Groen en Graafwerk begrijpen we het belang van een gezonde en verzorgde omgeving. Vertrouw op onze expertise voor zaag-, maai- en snoeiwerk, evenals groenonderhoud en natuurbehoud in de regio Achterhoek en Veluwe. (Rondom Doetinchem, Apeldoorn, Arnhem, Zelhem).

Is het noodzakelijk om bomen te kappen, te snoeien of te rooien? Bijvoorbeeld omdat bouwgrond bouwklaar gemaakt moet worden of voor het onderhoud van tuinen?

Het onderhoud van uw bomen, struiken en heg is ook onze zorg. Wij zijn je graag van dienst.